Närsynthet och långsynthet

Huvudbudskapen i animationen gäller, men vissa detaljer kan ha hunnit förändras efter animationens produktionsdatum.

Vid normal syn passerar ljuset först genom hornhinnan som bildar ett genomskinligt skydd för ögat och sedan genom pupillen som egentligen består av ett hål i iris, den färgade delen av ögat. Ljuset passerar sedan genom linsen som fokuserar bilden på näthinnan i ögats bakre del. Här omvandlas bilden till elektriska signaler som skickas till hjärnan.

En person som är närsynt (myopi) ser närliggande objekt tydligt, men på grund av linsens form fokuseras bilderna av avlägsna objekt framför näthinnan och blir suddiga. En person som är långsynt (hyperopi), ser avlägsna objekt tydligt och närliggande objekt blir suddiga eftersom linsen fokuserar bilderna till en punkt bakom näthinnan. En läkare eller optiker kan diagnostisera dessa tillstånd genom en vanlig synundersökning.


På grund av förändrade kunskaper, brist på konsensus bland auktoriteter inom området, speciella omständigheter i varje enskild konsultation och mänskligt felhandlande kan inte Medibas garantera att all information i Medibas är korrekt och fullständig i alla avseenden.